Translate

zaterdag 13 juni 2015

Canada is Noorwegen in het groot

Al bij ons eerste bezoek aan Noorwegen (1971) kwam Canada ter sprake: dat was Noorwegen in het groot. Zo raakte het op ons verlanglijstje en dit jaar testen we dus of die stelling waar is.

Ja, het klopt. Afgezien van het feit dat de bergen spitser en hoger en de dalen breder, de canyons dieper zijn, voelt het ook zo. We hebben geprobeerd het te omschrijven, maar dat lukt niet anders dan door wat vergelijkingen. Zoals dat de wegen langer en breder zijn, de bomen hoger, de plantengroei rijker. Het is de hele atmosfeer. Het is weids, groots. Het is hier ook schoner. Je ziet nergens afval, niet in de steden, niet langs de Highway. We willen Noorwegen hiermee absoluut niet tekort doen, het gaat hier alleen om het bewijzen van die eerste stelling.

Wel  heb je hier om iedere bocht weer een nieuwe verrassing, net als in Noorwegen. En het woord spectaculair is ook zeker van toepassing, alleen dan in het kwadraat. Hoe vaak we niet tegen elkaar zeggen: 'Wat is dit toch mooi! Wat is het goed dat we dit doen!' Noorwegen staat hierna weer op ons lijstje....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten