Translate

woensdag 1 juli 2015

5008 en meer

5008 km heeft MinnieWinnie ons door Canada gereden, geleid door chauffeur Eddie, voor wiens rijkunst ik alleen nog maar meer respect heb gekregen. Zelf heb ik het niet eens geprobeerd. Een paar jaar de motor gestart, ja, om de "eettafel" uit of in te kunnen schuiven. De gemiddelde afstand voor 25 dagen is, volgens de verhuurder, ongeveer 2500 kilometer. Dat zullen ze nu wel bijstellen, denk ik.

5008 km met als enige pech een grote steen voor de voorruit, die twee gaten sloeg. Een van de gigantische vrachtwagens had geen goede "jasbeschermers". Gelukkig konden we de gaten tapen, zaten ze niet op ooghoogte en regende het niet. We belden wel de verhuurder meteen, dus toen we kwamen inleveren stond de CarGlass al klaar met een nieuw windscreen.

5008 km over de weg. En dan nog 583 en 83 kilometer met BCferries: de Inside Passage en de tocht van Schwartz Bay op Vancouver Island naar Tsawassen in de delta van de Fraser River bij Vancouver.

5008 km en twee keer de kabelbaan bij Lake Louise over de grizzly's, het pontje bij Usk en de tocht met de zodiac van Cowichan Bay naar de Strait of Georgia om walvissen te spotten.

5008 kilometers en 15600 kilometer door de lucht met adembenemende uitzichten op de Rocky Mountains, de Arctische Archipel en vooral ook Groenland.

5008 kilometer en de diverse taxiritten, de tocht met de Vancouver Trolley, de pont naar Granville Island en het openbaar vervoer in Vancouver, waar aardige chauffeurs ons zelfs een paar keer gratis meenamen.

5008 kilometer en de talloze kilometers te voet. Dat dat zó veel beter ging dan we maar enigszins konden verwachten bij vertrek, dank ik aan net op tijd nieuwe medicijnen en mijn tuigjes voor rug en heupen. Daardoor kon ik conditie opbouwen en vooral zelfvertrouwen, waardoor deze reis niet beperkt is gebleven tot een heleboel foto's en folders.*) De afgelegde kilometers komen ongeveer overeen met het aantal nieuwe indrukken dat we hebben opgedaan. Ongelooflijk en onvergetelijk.

*) 
Nog niet alle verhalen zijn verteld, de foto's nog niet uitgezocht. We proberen een galerij te maken voor ons fotoblog. Als dat is gelukt, volgt een berichtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten