Translate

zondag 26 april 2015

Voorpret

Zeker in het begin waren we met niets anders bezig dan plannen maken. Eigenlijk hebben we op internet alles al gezien, dus hoeven we niet meer te gaan, grappen we wel eens. Alleen, op de foto’s is het altijd mooi weer en zo zal de werkelijkheid wel niet zijn. We gaan nu dus ter controle.

We hebben expres gekozen voor juni, omdat dan de natuur vaak op z’n mooist is en er nog relatief veel sneeuw is. Ons plan is om zoveel mogelijk verschillende landschappen te zien. Een goed uitgangspunt daarbij is de site van de nationale en provinciale parken van British Columbia, voortreffelijk. http://www.env.gov.bc.ca/bcparks/ De site is heel uitgebreid, heeft goede kaarten en geeft veel, voor ons nuttige informatie over natuur en cultuur. In alle parken zijn er campgrounds, zowel voor RV’s als voor trekkerstenten. Overal zijn er ook Visitor Centres, te veel om op te noemen. Ik weet nu al dat ik me ernstig moet beperken in het meenemen van foldertjes anders komen we nooit meer thuis….. We raken hopeloos achter op schema en de koffers worden te zwaar.

Er waren nachten dat we bijna niet konden slapen van de spanning: tot laat in de avond surfen op internet en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Toch wel bijzonder dat blijkt dat papieren gidsen nu ondergeschikt raken aan de digitale informatie. Zij zijn een illustratie, zorgen voor wat meer lijn en knopen al de virtuele feiten aan elkaar.

Eddie heeft al een hele serie filmpjes bekeken over de camper, de RV, een Go West Black Bear C26’.  http://www.jandoets.nl/uploadedfiles/gowestrvtheblackbearc26slideoutmotorhomespecificaties.pdf Hij weet hoe de gastanks moeten worden aan- en afgesloten, het chemisch toilet geleegd en de watertanks bijgevuld. Zelfs de wasruimte op de laatste camping, waar we de RV moeten schoonmaken, is te bekijken. Om zeker te zijn van goede ruimte (we leven er een dikke drie weken in) en bedden, hebben we niet voor de kleinste versie gekozen. Er is zelfs een uitschuifdeel…..

Overal hebben we nu lijstjes: wat er nog gedaan moet worden (bijv. reisdocumenten scannen), wat we meenemen en welke boodschappen we daar moeten inslaan voor de grote tocht naar de wildernis kan beginnen.

Ook het wegbrengen naar Schiphol is geregeld: Jeroen, Maartje en de kindertjes rijden ons erheen. Frodo is contactpersoon voor Jan Doets (alleen in geval van nood). En als we in Canada zijn schaffen we een pre-paid simcard aan, dat is veel voordeliger. Zo gauw we het nummer weten, geven we het door aan het thuisfront.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten