Translate

zondag 26 april 2015

Hoe het allemaal begon ......

Een jaar geleden zag Eddie een advertentie voor een camperreis door Canada, een droom die we meer dan veertig jaar geleden al hadden. Want Canada was vast Noorwegen in het groot en dáár was het al zo mooi.
Als bij ons een idee eenmaal postvat, gaat het groeien, zeker als we er met andere over praten. Esther en Christian zijn al eens geweest en zij moedigden ons aan. Zij vonden ook dat we zélf een route moesten samenstellen: de gebaande paden zijn voor oude mensen. Toen we vorige zomer via Lapland naar Helgelands Kysten reden, beseften we dat we eigenlijk jarenlang niets anders gedaan hadden dan lange trektochten maken die we zelf uitstippelden, dus we werden steeds driester: we bedenken iets en zien wel waar we uitkomen.
Intussen konden we ook de financiële kant regelen en zoals dat dan gaat als je je enthousiasme niet onder stoelen of banken steekt: er komen adviezen. Van Esther en Christian kregen we gidsen en kaarten, van iemand anders de naam ‘Jan Doets’ (http://www.jandoets.nl). We kochten nog een paar boeken en vooral: we gingen op zoek op internet.
In september togen we met onze NS-Vrij-Reizen-kaart naar Heerhugowaard: tweeëneenhalf uur heen en tweeëneenhalf uur terug. Ook om te wennen.
We hadden een voorlopige routekaart, een lange lijst met vragen en wensen én we konden daar bij Jan Doets campers bekijken. Nadia de Wit, met wie we vooraf een afspraak hadden gemaakt, nam alle tijd om op een bijzonder prettige manier de vele mogelijkheden met ons te onderzoeken.
Toen we, helemaal blij, weer in de trein naar Lochem stapten hadden we het vliegtuig geboekt, in Vancouver een hotel besproken voor de eerste en de laatste nachten, een camper met alles wat daarbij hoort gehuurd en verzekeringen afgesloten. Voor de Inside Passage, de veerboten van Prince Rupert naar Vancouver Island en van Victoria weer naar Vancouver, waren we nog te vroeg in het seizoen; die boekten we een paar maanden later. (http://www.bcferries.com/)

Inmiddels is het april en hebben we alles betaald; nu is het wachten op de reisbescheiden. Dan wordt het allemaal nog echter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten